Prodajna cijena: 1 330 000 €

Opis nekretnine

Villa Dvor se nalazi u zapadnom dijelu centralne Istre, na rubu sela Žužići, koje se nalazi nedaleko Višnjana, na staroj cesti koja je nekada povezivala Trst i Pulu. Udaljeno ja cca 15 minuta vožnje od mora, odnosno grada Poreča, te 5 minuta vožnje od izlaza na autocestu. Ekspozicija objekta je jug – jugozapad, što je optimalno u odnosu na dnevno kretanje sunca.
Dvor (istarski naziv za seosko imanje ) je bivše seosko imanje koje datira iz 19 stoljeća. Brižljivo je restaurirano i rekonstruirano po uputama konzervatorskog zavoda, te prošireno jednom novim stambenim krilom.
U istočnom krilu prizemlja su smještene dvije spavaće sobe, svaka sa svojom kupaonicom, još jedna posebna kupaonica sa parnom kupelji te kotlovnica. Južna spavaća soba ima direktni izlaz na natkrivenu terasu, pristup i pogled na bazen, te otvorenu terasu na istočnom dijelu parcele. Sjeverna spavaća soba ima pristup na zasebnu terasu na stražnjem dijelu imanja.
Na gornjem katu se nalaze dvije spavaće sobe, svaka sa svojom kupaonicom. Masterbedroom ima otvoreni kamin, kupaonicu sa tušem i Jakuzzi masažnom kadom, izlaz na vanjsku terasu (tzv. balidur) sa pogledom na dvorište i bazen, sa koje se pruža prekrasan otvoren vidik na brežuljke centralne Istre. Stepeništem se ima direktan pristup na bazen. Na katu se još nalazi i spremište sa praonicom (utility).
Posebnost svih spavaćih soba je drveni pod koji je rađen po mjeri od probranih starih hrastovih drvenih podova sa dužinom dasaka i do skoro 4 metra. Isti takav pod je korišten, primjerice, u uređenju londonskog doma Romana Abramoviča.
U zapadnom krilu parcele je smještena kuhinja sa dnevnim boravkom, te vanjska natkrivena terasa sa ljetnom kuhinjom, odnosno ložištem za pripremu hrane na otvorenoj vatri. Posebnost vanjske terase je dodatna krovna izolacija, te podno grijanje kamenog poda radi što ugodnijeg i dužeg korištenja tijekom cijele godine.
Prostoru dnevnog boravka daje poseban akcent veliki otvoreni kamin te ulaz u vinski podrum koji je napravljen u živoj stijeni ispod kuće i u kojega se ulazi kroz vrlo atraktivni ostakljeni otvor u podu.
Kuhinja je napravljena po mjeri od punog drva sa radnom pločom od masivnog istarskog kamena sa opremom za pripremu hrane od renomiranog njemačkog proizvođača Miele.
Okolišem objekta dominira bazen ( vodena površina 12,30 x 4,5m ) sa slanom vodom koji je napravljen od najfinijeg španjolskog staklenog mozaika, te raskošna plaža oko bazena koja je popločena sa istarskim kamenom. Travnjak i biljke na cijeloj parceli su pod automatskim sistemom za navodnjavanje. Pri uređenju okoliša je od biljaka korišteno pretežito mediteransko raslinje, a na parceli se nalaze i 6 maslina starih preko 200 godina.
Na ulazu na zemljište se nalazi privatni parking za 3 vozila.

Osnovne informacije o nekretnini

Šifra objekta:
260
Kategorija:
Kuća
Lokacija:
Višnjan (52463)
Kvadratura:
300,00 m2
Okućnica:
1 200,00 m2
Energetski razred:
U izradi
Broj soba:
3
Broj spavaćih soba:
3
Broj kupaonica:
3

Dodatne informacije o nekretnini